הגלריה לאמנות נוסדה בשנת 1975, ומאז ועד היום הוצגו בה למעלה ממאה תערוכות. הגלריה מתמחה בתערוכות של אמנות
ישראלית-עכשווית שיש להן ערך מחקרי וציבורי. מדי שנה מוצגות בה שלוש תערוכות בתחומים הבאים: תערוכות חתך בנושאים העומדים במוקד הדיון האמנותי; תערוכות קבוצתיות של אמנים צעירים; ותערוכות יחיד לאמנים ישראליים נבחרים או של אמנים בינלאומיים ידועי-שם. מעת לעת מוצג גם אוסף האמנות של האוניברסיטה בגלריה ובמוזיאון הכט השוכן בקמפוס.

הגלריה לאמנות אחראית על אוספי האמנות של האוניברסיטה שבהם כאלף פריטים, וכן על היצירות ברשות הציבור המוצגות ברחבי הקמפוס.
אוצרת הגלריה הראשונה היתה אילנה סלמה אורתר. (1975-1988) אחריה ניהל ואצר את הגלריה סנפורד שיינמן (1989-1999). משנת 2000 עד לשנת 2005 שמש בתפקיד זה פרופ' אבישי אייל, צייר וחבר סגל החוג לאמנות. בספטמבר 2005 נכנסה לתפקיד הגב' רותי דירקטור, מבקרת אמנות ומורה בחוג לאמנות

מנהלת הגלריה, הגב' מיכל זהבי, אחראית להפקת התערוכות ולניהול השוטף.
הגלריה לאמנות חברה באיקו"ם, איגוד המוזיאונים הבינלאומי מייסודו של ארגון אונסק"ו, ובפורום המוזיאונים המאגד מוזיאונים וגלריות ציבוריות בישראל.
הגלריה לאמנות נתמכת על-ידי המדור לאמנות פלסטית, המועצה לתרבות ואמנות, מנהל התרבות, משרד החינוך התרבות והספורט.