על התערוכה

בתערוכה מוצגת לראשונה יצירתו רבת ההיקף של כץ על סגנונותיה השונים: במוזיאון הכט מוצגות עבודות על נייר, ובהן תחריטים, איורים, רישומים וציורים מן השנים 1966 עד 2007; בגלריה לאמנות מוצגים חיתוכי לינול, ציורים ופסלים מן השנים 1989 ואילך.

יצירתו של אבנר כץ עומדת בסימן הקשר שבין ציור לאיור, קשר המזין ומפרנס את שני התחומים: האיור שלו הוא תמיד "ציורי" ו"אמנותי", והציור שלו שואל מוטיבים ונושאים מן ההיסטוריה של האיור ומאיוריו שלו עצמו. יצירתו מתאפיינת בעושר רב של גישות ושל אופני ביטוי, המחברים בין דימויים פיגורטיביים-פנטסטיים המבוצעים ברישום ובציור וירטואוזיים, לבין עשייה ו"התעסקות", שיש לה מראית עין של מלאכה לא גמורה. בכל ציור או איור טמון סיפור קטן, העשוי במין הומור עצמי, הגובל לעִתים בציניות אכזרית. ההומור, האבסורד, העצב והגעגועים הם החומרים של עבודתו, המחברת בין אימה לבין צחוק, בין עולם הדמיון של משחקי ילדים לחרדות המציאותיות של המבוגר. אמנותו שואבת את השראתה ממקורות תרבותיים רבגוניים וממאגר של זיכרונות אישיים, ויש לה קשר הדוק לספרות ולשירה, לתולדות האמנות ולהיסטוריה של הגרפיקה האמנותית.

אבנר כץ (נ' 1939) הוא בוגר המחלקה לגרפיקה ולאיור בבית הספר לאמנות ואומנות בצלאל, תלמידם של איזידור אשהיים, יעקב שטיינהרדט, יוסי שטרן ואחרים. בשנות השישים למד תחריט בלונדון, וחוויית לימוד זו היוותה נדבך חשוב בעיצובו כאמן. הישגיו באמנות, באיור, בהוראה ובתקשורת רבים. הוא הציג למעלה משלושים תערוכות יחיד, אייר כמאתיים ספרים, עיצב עטיפות לספרים ולתקליטים ויצר איורים לעיתונות הכתובה; כתב טורים הומוריסטיים בעיתונות שקובצו בספר, הגה ואייר כמה ספרי ילדים משל עצמו, לימד במוסדות אקדמיים שונים, זכה בפרסים ישראליים ובינלאומיים, והשתתף בתערוכות קבוצתיות רבות בארץ ובחו"ל. בשנה שעברה פרש לגמלאות מן החוג לאמנות באוניברסיטת חיפה בדרגת פרופסור מן המניין-אמן לאחר שלושים שנות הוראה.

הגלריה לאמנות, אוניברסיטת חיפה, בניין ראשי, טרקלין קומת ה-700, שעות פתיחה: א-ה' 10:00-16:00 ו' 13:00-10:00